| < Marzec 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
O autorze
Zakładki:
1. UWAGA !
2. SPIS TREŚCI
3. BLOGI KULINARNE
4. STRONY KULINARNE
5. STRONY KULINARNE ANGLOJĘZYCZNE i nie tylko:
6. KORZYSTAM Z SZABLONU
7. MóJ DRUGI BZIK
8. KONTAKT @
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć! World Bread Day 2013 - Roundup World Bread Day 2014 - Roundup World Bread Day 2016 - Roundup Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wpisy z tagiem: ser topiony

piątek, 18 stycznia 2008

Taka moja improwizacja - do zrobienia na szybko , gdy chce się jeść , a czasu niewiele . To bardzo sycące danie  :)

 

Składniki :

  • makaron tagliatelle ( wstążki ) - 3-4 gniazdka
  • 3-4 łyżki mleka
  • 3-4 trójkąciki serka topionego - u mnie 2 śmietankowe , ementaler i serek z dodatkiem salami
  • mały ząbek czosnku ( jeżeli ktoś nie przepada za czosnkiem , spokojnie można się bez niego obejść )
  • sól , pieprz

 

W rondelku podgrzać mleko , wrzucić serki topione , mieszać aż masa nabierze kremowej konsystencji , bez grudek . Wrzucić rozgnieciony ząbek czosnku , doprawić solą i pieprzem .  Ugotować makaron , wyłożyć na talerze , polać gorącym sosem . Można posypać orzechami włoskimi .

 

tagliatelle