| < Maj 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
O autorze
Zakładki:
1. UWAGA !
2. SPIS TRE¦CI
3. BLOGI KULINARNE
4. STRONY KULINARNE
5. STRONY KULINARNE ANGLOJĘZYCZNE i nie tylko:
6. KORZYSTAM Z SZABLONU
7. MóJ DRUGI BZIK
8. KONTAKT @
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć! World Bread Day 2013 - Roundup World Bread Day 2014 - Roundup World Bread Day 2016 - Roundup Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wpisy z tagiem: paluszki

pi±tek, 17 grudnia 2010

Szybka przek±ska na nagły atak głodu :) Kawałeczki piersi z kurczaka w chrupi±cej paluszkowej panierce, do tego miseczka słodko-ostrego sosu - przygotowuje się je dosłownie chwilę. S± idealne, gdy brak czasu na długie gotowanie [ czyli w wirze przed¶wi±tecznych zakupów i porz±dków ;) ], a ma się ochotę na co¶ na ciepło. Pomysł na szybki sos zgapiony od siostrzeńca mojego męża, Kuby :)

 

k±ski z kurczaka w chrupi±cej panierce paluszkowej

 

Składniki :

  • pół piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, sproszkowany czosnek, imbir
  • 1 roztrzepane jajko
  • 2-3 łyżki m±ki
  • 1 paczka słonych paluszków
  • tłuszcz do smażenia

sos :

  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka miodu


Pier¶ z kurczaka umyć, osuszyć. Pokroić w paski o długo¶ci ok.10 cm i szeroko¶ci 2-3 cm. Posolić, oprószyć przyprawami i odstawić na 10-15 minut.

Paluszki rozdrobnić w moĽdzierzu lub blenderem. Przygotować sos - zmieszać razem musztardę, ketchup i miód.

Kawałeczki kurczaka panierować kolejno w m±ce, jajku i paluszkach i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż się zezłoc±.

Podawać z miseczk± sosu i pieczywem.