| < Kwiecień 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
O autorze
Zakładki:
1. UWAGA !
2. SPIS TRE¦CI
3. BLOGI KULINARNE
4. STRONY KULINARNE
5. STRONY KULINARNE ANGLOJĘZYCZNE i nie tylko:
6. KORZYSTAM Z SZABLONU
7. MóJ DRUGI BZIK
8. KONTAKT @
Tagi
Akcja: Nie kradnij zdjęć! World Bread Day 2013 - Roundup World Bread Day 2014 - Roundup World Bread Day 2016 - Roundup Durszlak.pl Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wpisy z tagiem: chrzan

¶roda, 15 kwietnia 2009

Kuchnia Wielkanocna 22.III. - 25.IV.2009 To moja kolejna propozycja do Kuchni Wielkanocnej . Sos chrzanowy jest u nas obowi±zkowy - moja mama od zawsze przyrz±dza go na ¶więta, i ja też nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez tego dodatku. Podajemy go do wędlin i jajek na twardo.

 

sos chrzanowy na zimno

 

Składniki :

  • 2 łyżki chrzanu
  • 150 ml wody
  • 2 łyżki ¶mietany
  • 1 łyżeczka m±ki
  • sól , cukier

W małym rondelku wymieszać chrzan z wod±, zagotować. M±kę rozmieszać ze ¶mietan±, wlać do chrzanu, zagotować. Od tego momentu gotować jeszcze przez 10 minut. Doprawić sol± i cukrem do smaku. Ostudzić i podawać.

Z podanych proporcji wychodzi do¶ć gęsty sos - oczywi¶cie można go rozrzedzić wod± do odpowiadaj±cej nam konsystencji.